091 6623 504 waterline@waterline.hr

Čista voda

Zdravija voda za piće

Voda iz slavine zdravstveno je ispravna, ali ona ipak može povremeno i privremeno sadržavati različita onečišćenja u dopuštenim vrijednostima.

Dodatnim pročišćavanjem višestruko se poboljšava kvaliteta vode i razina sigurnosti u slučaju incidenata.

Aromatičniji napitci

Voda je univerzalno otapalo. Što je voda čišća to ima bolja svojstva otapanja i zato će preuzeti više aromatičnih tvari s kojima pripremaju napitci.

Kava, čaj, sokovi, … pripremljeni s čistom – pročišćenom vodom bit će puno ukusniji i aromatičniji.

Ukusnija variva

Čista – pročišćena voda preuzet će više hranjivih tvari, više aroma iz  sastojaka koji se koristite za pripremu kuhanih jela. Stoga će sva kuhana jela i bez dodatnog dodavanja soli ili šećera biti primjereno slana ili slatka. Juhe i variva bit će puno ukusnija i zdravija.

Što je čista voda?

Dr. sc. Josip Antolović

“Od alergije do tumora”

 

“Ni vodovodna voda nije čista voda. I ona je dodatno opterećena štetnim mineralima. Problem pitke vode je općenito poznat. Rastuće zagađivanje vode kemijskim i drugim zagađujućim sredstvima različitog podrijetla jedva da mogu, uz najveće napore, spriječiti vodoopskrbljivači. Čak i pridržavanje graničnih vrijednosti ne znači ništa, kada se radi o čistoj i zdravoj pitkoj vodi. Ona jo uvijek sadrži niskomolekularne čestice, ali i titraje štenih tvari.”

Lavon J. Dunne

“Sve o zdravoj prehrani”

 

3 izdanje, (nakladnik: Mate)

“Većina vode (u distibuciji) prolazi kroz različite postupke čišćenja. Međutim, zbog pomanjkanja sredstava koja bi pružila prikladniju tehnologiju, mnoge potencijalno štetne kemijske tvari nisu odstranjene. Čak i bakterije i virusi mogu izbjeći suvremenoj praksi pročišćavanja. Svaki će zagađivač sadržan u pitkoj vodi na kraju kružiti kroz stanice i tkivo u tijelu:”

Harvey & Marilyn Diamond

“Živjeti zdravo 2”

 

(nakladnik: Publikum)

“Ljudi uglavnom piju vodu bez razmišljanja, ali svatko tko pozorno razmotri pitanje vode iz slavine i sve ono što je zagađuje neće joj biti sklon. Osim brojnih kemikalija koje se vodi dodaju u pogonima za pročišćavanje vode koja putuje kroz zamršenu mrežu cjevovoda obično usput pokupi i kovinaste otrove.” “Voda iz slavine vrlo je slična kemijskoj juhi.”

Prof. dr. sc. Slavko Rex

“Zdravo graditi i stanovati”

 

“Kloriranje vode smatra se jedinim spasom, premda se kloriranje nije pokazalo baš bezopasnim za zdravlje. Neka istraživanja u SAD-u nas upozoravaju na povezanost raka i uporabe klorirane vode za piće.”
“Voda iz javnih vodovoda mnogo je riskantnija od onoga što možete zamisliti.”
“U vodi su još prisutni anorganski minerali, koji malo po malo uništavaju organizam jer ovapne cijeli čovjekov mrežni sustav -zglobovi, arterije, živci.

Kevin Trudeau

“Prirodni lijekovi za koje – Oni – ne žele da vi znate”

 

“Ne pijte vodu iz slavine – Sva voda iz slavine je otrovna. Doslovce je sva voda iz slavina prepuna zagađivača, toksina, otrova i tvari za koje se zna da uzrokuju rak, a u njih se ubrajaju smrtonosni fluor i klor. Voda iz slavine uzrokuje bolesti i poremećaje. Vodu morate piti. No, ta voda mora biti čista. Izvorska voda u bocama (neke vrste čišće od drugih), voda filtrirana procesom obrnute osmoze i pročišćena parnom destilacijom bolja je od vode iz slavine.”
“Svakoga dana popijte osam punih čaša čiste vode – Voda iz slavine je otrovna. Prepuna je klora i njegovih nusprodukata. Klor oštećuje krvne žile te zajedno s hidriranim uljem i homogeniziranim mliječnim proizvodima izaziva srčane bolesti. U vodi iz slavine često ima i fluora, koji je jedan od najotrovnijih tvari koje možete unijeti u organizam te jedan od najvećih uzročnika bolesti. Ne pijte vodu iz slavine, a nemojte se njome koristiti ni za što drugo osim za pranje poda. No, vodu morate piti, a ta voda mora biti čista. Voda je važna ne samo za ispiranje i prehranu tijela, nego i zbog toga što daje vlagu i održava pH ravnotežu u tijelu. Preporučujem vam da svakoga dana popijete najmanje osam velikih čaša vode . Preporučujem poseban aparat za pročišćavanje vode i posebnu vodu u bocama. Nisu svi filtri i pročišivaći vode podjednako učinkoviti. Neki su bolji od ostalih. Nije sva flaširana voda podjednako čista i ne daje dovoljno vlage vašem organizmu. Neke su vrste bolje od ostalih.”

Voda i naše tijelo

Od vode smo načinjeni. Voda čini 70% našeg tijela:

 • Zubi 10%
 • Kosti 13%
 • Hrskavica 55%
 • Crvena krvna tijela 68,7%
 • Jetra 71,5%
 • Mišići 75%
 • Slezena 75,5%
 • Pluća 80%
 • Mozak 80,5%
 • Žuć 86%
 • Plazma 90%
 • Krv 90,7%
 • Limfa 94%
 • Želučani sokovi 95,5%
 • Slina 95,5%

Voda regulira sve važnije životne procese u našem tijelu:

 • disanje
 • probavu
 • stolicu
 • temperaturu tijela
 • metabolizam …

Voda obnaša funkcije otapanja i transporta hranjivih tvari do stanica, ali i izbacivanja neusvojenih tvari i različitih toksina iz našeg tijela.

Tjekom godine popijemo ili pojedemo više od 1.000 L vode.
Kroz bubrege čovjeka dnevno proteče cca 180 L tjelesne tekučine – vode. Naše tijelo svakog dana izluči cca 4,5 L vode. Izgubimo li samo cca 20 % vode gubimo svijest, a ubrzo zatim i umiremo.

Tri pitanja od vitalnog značaja za nas:

 1. Kada bismo trebali piti vodu?
 2. Koliko bismo trebali piti vode?
 3. Kakvu vodu je najbolje piti?

Kada?
Tijekom cijelog dana, čak i ako nismo žedni.

Koliko?
1,5 l do 2 l na dan.

Kakvu?
Čistu – H20!

Dostatna količina čiste vode održava naše stanice zdravijima i sprečava njihovo isušivanje, pa smo zdraviji i bolje izgledamo.

Tijekom života od 70 godina popijemo oko 40.000 l vode.