KINETICO 25

Kako radi

Kinetico omekšivači vode prvi su takvi automatski sustavi koji ne rade na struju. Oni koristi duple rezervoare, povezane s jednim kontrolnim modulom, koji automatski regulira omekšavanje vode, povratno pranje, ispriranje i prebacivanje rada s jednog na drugi rezervoar kada je to potrebno. Uređaj mjeri količinu vode koristeći malu turbinu (mjerač) koja se okreće dok vode protječe kroz sustav. Nakon što se odredila količina, ovisno o tvrdoći vode, uređaj automatski počinje s regeneracijom jednog rezervoara dok se rad prebacuje na drugi.

KINETICO PREDNOSTI

Kinetico je prvi uklonio probleme i primjedbe koje su se inače pojavljivale kod električnih uređaja, te je još uz to učinio neke značajne prednosti.
Samo vam Kinetico omekšivači mogu ponuditi slijedeće pogodnosti:

  • Dupli rezervoari - omekšana voda dostupna je 24 sata na dan, čak i za vrijeme regeneracije. Dupli rezervoari omogućavaju periodično regeneriranje s obilnom mekom i čistom vodom, učinkovito obnavljanje sadržaja spremnika (specijalna smola) i značajno reduciraju količinu soli i potrebne vode.
  • Rade bez struje! Nema rizika od kratkog spoja, lošeg rada procesora, pada ili povećanja napona i sl. Ne zahtijevaju dodatnu električnu instalaciju.
  • Pametan sustav! Štedi vodu i sol, regenerirajući samo kada je to nužno, ne koristeći rezervne kapacitete bez potrebe, smanjujući učestalost regeneracija na minimum, uz ultimativno smanenje troškova eksploatacije.
  • Učinkovita uporaba vode i soli! Manja potrošnja vode, manji novčani izdaci za sol.
  • Nekorozivni rezervoari i ventil. Dugotrajani, otoporni na mehanička oštećenja
  • Samo čista, meka voda protječe kroz interni kontrolni mehanizam - kontrolni modul. Značajno smanjena mogućnost mehaničkih problema i potreba za servisom.
  • Minimalno održavanje. Treba samo dodavati - dopunjavati sol.
  • Suprotna cirkulacija vode pri regeneraciji. Povećava učinkovitost regeneriranja i kvalitetu vode.

Model 25 ili bilo koji drugi Kinetico omekšivači, mogu biti prilagođeni specifičnim tretmanima vode za mala do srednje velika kućanstva, komercijalne i industrijske primjene, ovisno samo o potrebnoj količini protoka i stupnju tvrdoće vode. Kada usporedite prednosti, shvatit ćete da su Kinetico omekšivači vode daleko ispred konkurencije.

MODEL 25 (25 l/min, 1500 l/h)
>dº lit
Broj litara omekšane vode između regeneracija, ovisno o tvrdoći izraženoj u njemačkim stupnjevima 4
6,5 - 7,7
10 - 11
12 - 14
15 - 18
19 - 21
22 - 24
3785
1893
1260
946
757
632
537
Potrošnja soli za jednu regeneraciju 0,6 kg
Vrijeme trajanja jedne regeneracije 29 mi
Potrošnja vode za jednu regeneraciju 95 L
Količina punjenja 8,5 L
Ulaz / Izlaz 3/4" ili 1"
Dimenzije radnih tankova
(visina x širina x dubina)
610 x 432 x 203 mm
Dimenzije rerervoara za sol
(visina x širina x dubina)
508 x 407 x 305 mm
Max. temperatura ulazne vode 35 ºC
Min. tlak vode 2,5 bar
Max. tlak vode 7 bar
Pad tlaka vode nakon omekšavanja 1 bar