KINETICO 2020c - KOMPAKTNI OMEKŠIVAČI VODE

Kako radi

Kinetico kompaktni uređaji za tretman vode koriste svjetski poznat Kinetico kontrolni modul, koji čini Kinetico 2020c omekšivače za vodu jedinstvenim ne-električnim, kompletno automatiziranim uređajima za tretman vode, u zadivljujućem kompaktnom obliku i veličini.
On koristi duple rezervoare, povezane s jednim kontrolnim modulom, koji automatski regulira omekšavanje vode, povratno pranje, ispriranje i prebacivanje rada s jednog na drugi rezervoar kada je to potrebno.
Kontrolni modul, ovisno o količini omekšane vode izmjerenoj posebnim mjeračem, regulira smjer protoka vode kroz sustav. Nakon omekšavanja unaprijed određene količine vode, ovisno o tvrdoći vode, kontrolni modul automatski započinje regeneraciju jednog rezervoara i prebacuje rad na drugi rezervoar.

KINETICO PREDNOSTI

Kinetico omekšavaći rade isključivo na tlak vode, čime je otklonjena mogućnost čestih kvarova kakve imaju električni omekšivači vode i uz to pružaju značajane prednosti.

Ovo su samo neke od prednosti koje Vam 2020c kompaktni omekšivači vode nude:

 • Rade bez struje! Nema rizika od kratkog spoja, lošeg rada procesora, pada ili povećanja napona i sl. Ne zahtijevaju dodatnu električnu instalaciju.
 • Dupli rezervoari - omekšana voda dostupna je 24 sata na dan, čak i za vrijeme regeneracije. Dupli rezervoari omogućavaju periodično regeneriranje s obilnom mekom i čistom vodom, učinkovito obnavljanje sadržaja spremnika (specijalna smola) i značajno reduciraju količinu soli i potrebne vode.
 • Nekorozivni rezervoari. Dugotrajani, otoporni na mehanička oštećenja
 • Pametan sustav! Štedi vodu i sol, regenerirajući samo kada je to nužno, ne koristeći rezervne kapacitete bez potrebe, smanjujući učestalost regeneracija na minimum, uz ultimativno smanenje troškova eksploatacije.
 • Učinkovita uporaba vode i soli! Manja potrošnja vode, manji novčani izdaci za sol.
 • Samo čista, meka voda protječe kroz interni kontrolni mehanizam - kontrolni modul. Značajno smanjena mogućnost mehaničkih problema i potreba za servisom.
 • Minimalno održavanje. Treba samo dodavati - dopunjavati sol.
 • Suprotna cirkulacija vode pri regeneraciji. Povećava učinkovitost regeneriranja i kvalitetu vode.
 • Mogućnost rada pri malom protoku vode. U slučaju malog protoka vode moguće je da se voda kreće kroz omekšivač bez da bude izmjerena. Na taj način tvrda voda može prevariti omekšivač i proći kroz njega bez omekšavanja.
  Kinetico omekšivač 2020c posebno je projektiran da izmjeri najmanji protok, osiguravajući da se omekšana voda uvijek proizvodi.
 • Zadivljujuća kompaktnost. Kinetico omekšivač 2020c dizajniran je za jednostavno rukovanje i jednostavan smještaj i u najužim mjestima.
 • Jednostavna ugradnja. Sa samo 4 točke spajanja 2020c jedan je od najjednostavnijih omekšivača za ugradnju na tržištu danas. Ne zahtijeva priključenje na struju i čim se instalira, spreman je za uporabu.
 • Estetski dizajniran. 2020c dolazi u uskom i glatkom kućištu, metalik sive boje, s mogućnošću izbora boje dekorativnih otvora i dodatnom opremom u boji za buduće izmjene ako bude potrebno.
  2020c kompaktni omekčivači vode, ili bilo koji drugi Kinetico omekšivači, mogu biti prilagođeni specifičnim tretmanima vode za mala do srednje velika kućanstva, komercijalne i industrijske primjene, ovisno samo o potrebnoj količini protoka i stupnju tvrdoće vode. Kada usporedite prednosti, shvatit ćete da su Kinetico omekšivači vode daleko ispred konkurencije.

Model 25 ili bilo koji drugi Kinetico omekšivači, mogu biti prilagođeni specifičnim tretmanima vode za mala do srednje velika kućanstva, komercijalne i industrijske primjene, ovisno samo o potrebnoj količini protoka i stupnju tvrdoće vode. Kada usporedite prednosti, shvatit ćete da su Kinetico omekšivači vode daleko ispred konkurencije.

COMPACT High Efficiency High Flow
Radni protok vode 24 L/min 32 L/min
Max. protok vode* 41 L/min 51 L/min
Min. protok vode 0,18 L/min 0,18 L/min
Max. tvrdoća 34 ºdH 29 ºdH
Potrošnja soli za jednu regeneraciju 0,22 / 0,30 kg 0,22 / 0,30 kg
Potrošnja vode za jednu regeneraciju 18,9 L 18,9 L
Vrijeme trajanja jedne regeneracije 11 min 11 min
Potrošnja vode za jedno ispiranje 2,7 L/min 2,7 L/min
Min. ulazni tlak vode 1 bar
Max. ulazni tlak vode 8 bar 8 bar
Radna temperatura vode 2 - 49 ºC 2 - 49 ºC
Dimenzije radnih rezervoara 152 x 330 mm 152 x 330 mm
Zapremina rezervoara za sol 5,7 L 5,7 L
Rezervoar freeboard zapakiran zapakiran
Dimenzije: Širina - Dubina - Visina 210 x 455 x 485 mm 210 x 455 x 485 mm
Ulaz / izlaz >3/4" 3/4"
Priključak za otpadnu vodu 12 mm 12 mm
Kapacitet soli u kabinetu** 2 x 4 kg blok 2 x 4 kg blok